This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
ProfilFor Stine Buje er der liv i døden, hvis vi bruger den som en anledning til at handle på det, der giver mening for os.
Forfatter, foredragsholder og podcastvært
Hver eneste gang Stine Buje oplever, at folk finder modet til at handle på det, som giver mening for dem, så ved hun, at hun er på rette mission. En mission om at få flere til at lytte til hjertet, når de træffer valg i livet.
2012 blev et vendepunkt i Stine Bujes eget liv. Her blev hun ramt af stress efter en periode med alt for meget arbejde. Samtidig fik hendes mor konstateret uhelbredelig kræft. Hendes egen sygemelding og moderens død lærte hende, at vi ikke kan lægge ansvaret for vores glæde i hænderne på andre. Vi er selv ansvarlige for at skabe et liv, som gør os glade.
Efter hendes mors død i 2014 besluttede hun sig for at skrive den bog, hun selv havde manglet som pårørende. Hun sagde sit job op og købte en enkeltbillet til Asien, hvor hun skrev bogen ”Snak på livet løs”, der er blevet nomineret til flere priser. I bogen er der inspiration og konkrete idéer til at skabe rammer for de nære samtaler ved livets afslutning.
Bogen blev den første i en række bøger, hvor Stine Buje som ghostwriter, redaktør og medforfatter giver inspiration til at tage stilling til livet. Hun er medforfatter til bogen “Giv sorgen ord”, der henvender sig til fagpersoner og studerende på sorgområdet. Desuden medvirker hun i bogen “Hvad døden kan lære os om livet”, hvor en række kendte danskere deler deres personlige fortællinger om mødet med døden.
I 2018 skrev Stine Buje “Bogen om livet”, hvor 15 medvirkende fortæller, hvad de har ændret i deres liv, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom. Der er syv indsigter, som går på tværs af de medvirkendes fortællinger. Indsigter som vi alle kan lære noget værdifuldt af. I bogen medvirker blandt andre politiker Ritt Bjerregaard og tv-lægen Charlotte Bøving.
I 2022 udgav Stine Buje lydbogen “Tragedien om Nord” om Sara Thane, som med udgangspunkt i sin søns brutale død, sætter ord på, hvordan vi kan lære at leve med det ubærlige. Bogen blev den mest aflyttede non fiktion-bog i 2022 og shortlistet til Mofibo Awards i 2023.
I 2023 udgav Stine Buje bogen “Mærket”, der handler om, hvordan skuespiller Esben Dalgaard og Charlotte Dalgaaad lever med Esbens kræftdiagnose og den krise, den kaster dem ud i. Bogen vandt Mofibo Awards i kategorien “Biografi og dokumentar” i 2024.
I 2024 udgav Stine bogen “Gammelklog”, hvor hun portrættere 15 kendte danskere over 70 år, der deler deres leveråd og livsindsigter.
Med udgangspunkt i sine mange års erfaringer og arbejde med de meningsfulde samtaler har Stine Buje skabt samtalekort, som hjælper folk med at tage hul på de samtaler, vi har alt for få af, men husker resten af livet.
Som foredragsholder tager Stine Buje rundt i landet for at give inspiration med udgangspunkt i sine bøger. Med empati og nærvær tager hun fat i de emner, som mange har berøringsangst overfor. Hun deltager også i paneldebatter og faciliterer undervisning og teambuilding.
Stine Buje har udgivet og medvirket i flere podcastserier, som på hver sin måde sætter fokus på, hvordan vi som mennesker kan leve fuldt og helt, mens vi er her.
Stine Bujes privatliv såvel som arbejdsliv har budt på ualmindeligt mange samtaler med livet og døden som centrum. Hun bliver altid berørt, når hun møder sygdomsramte, som opdager, at det er for sent at handle på de ting, som giver mening for dem. Derfor bliver hun ved med at kaste sig over projekter, som inspirerer til, at vi får sagt og gjort det, der tæller.
CV
Stine Buje (f. 1982) er uddannet cand.comm fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet som kommunikationsrådgiver i Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Hun er medlem af repræsentantskabet for Landsforeningen Liv&Død.