Stine Buje
Stine Buje er virkelig hjemme i sit stof, og formår at formidle et alvorligt emne med empati og sikker sans for de mennesker, hun har interviewet. Det er menneskeligt, nærværende og relevant.
Per Munch, journalist på Politiken
Stine Buje holdt foredrag på det årlige møde for lederne af Ældresagens vågetjenester. Stine formåede at fange deltagerne med sit nærværende og rørende oplæg. Hendes evne til at møde deltagerne ud fra deres ståsted var fantastisk, hvilket resulteret i en engageret og spørgelysten sal. Endelig kom deltagerne hjem med en masse gode konkrete idéer til, hvordan de kunne tage fat på samtalen om døden – både med de døende og pårørende de møder gennem deres frivillige virke og i deres eget liv.
Camilla Stubbe Teglbjærg, konsulent i Ældresagen
Vi havde fornøjelsen af Stines foredrag i forbindelse med afholdelsen af en workshop for sundhedsfaglige medarbejdere, der arbejder med palliation og værdig død i Københavns Kommune, sundhed og omsorgsforvaltningen. Stine fangede med sin personlige og rørende fortælling alles fulde opmærksomhed og bidrog med et vigtigt og vedkommende indblik i pårørendeperspektivet. Samtidig inspirerede hun medarbejderne med relevante og håndgribelige perspektiver på, hvordan sundhedsprofessionelle kan hjælpe de vigtige samtaler med borgerne på vej. Stine får derfor de varmeste anbefalinger herfra.
Louise Basse Friediger, sundhedsfaglig konsulent i Københavns Kommune
I forbindelse med en foredragsrække om pårørende havde vi besøg af Stine Buje, der holdt foredrag med baggrund i hendes bog "Snak på livet løs". Det blev et personligt og vedkommende foredrag, der efterlod deltagerne med inspiration og stof til eftertanke omkring de svære samtaler, der opstår når ens nærmeste skal sige farvel til livet. Stine præsenterede flere, meget håndgribelige, eksempler på metoder til at få den gode samtale til at opstå. Denne praktiske tilgang, til ellers komplicerede situationer, kan gøre en direkte og virkelig forskel for pårørende og alvorligt syge. Tilbagemeldingen omkring foredraget var utrolig positiv, og vi giver derfor foredraget med Stine Buje vores bedste anbefaling.
Christina Palm Rasmussen, projektleder på Rigshospitalet
Det var et rørende foredrag fyldt med en positiv og kærlig tilgang de svære samtaler mellem pårørende og den døende. Jeg var imponeret over Stines evne til at give lavpraktiske råd, hvor det var tydeligt, at deltagerne kunne tage redskaberne med og bruge dem med det samme.
Mads Hyldgaard, fysioterapeut i FysioDanmark
Stine Bujes historie og erfaringer bliver fortalt på en meget personlig og nærværende måde, samtidig med at hun holder fokus på hendes emne ”den svære samtale”. Hun skaber et rum i rummet, hvor vi som publikum føler os trygge og godt tilpas, så der blev talt og spurgt meget blandt publikum. Et foredrag for alle, både unge som ældre og fagfolk.
Anne Thunbo, bibliotekar på Allerød Biblioteker
Plejehjemmet Ryholtgård har haft glæde af Stine Buje og hendes foredrag “De vigtige samtaler”. Et to-timers arrangement for både beboere, pårørende og ansatte. Stine fik på meget fin og indlevende vis formidlet betydningen af de vigtige samtaler, og Stine fik skabt både eftertanke og refleksion hos os alle. Stine er en forbilledlig formidler, der er i øjenhøjde med sit publikum, og som formår at levere vigtige budskaber på en uhøjtidelig og vedkommende måde. Stine får de bedste anbefalinger med herfra.
Camilla Norby Larsen, forstander på plejecentret Ryholtgård
Vi havde glæde af Stine Bujes foredrag i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses årsmøde for frivillige i hovedstadsområdet. Det var et nærværende foredrag, der gav stof til eftertanke. Stine er en virkelig dygtig fortæller.
Helle Goyle, områdechef i Kræftens Bekæmpelse
En stor tak for dit gode indlæg til vores Åben Hospice-aften. Sjældent har jeg oplevet nogen, der som dig, kunne formidle budskabet. Det gik lige i hjertet. Din stille og rolige facon og din autencitet holdt os fast i gode refleksioner. Det var sådan en fornøjelse.
Ruth Bjerre, bestyrelsesmedlem i støtteforeningen for Svanevig Hospice
Stine Buje og Pia Glavind medvirkede ved et læserarrangement på Kristeligt Dagblad på baggrund af bogen ”Bogen om livet". Emnet var alvorligt, men Stine Buje og Pia Glavinds livskloge, seriøse og meget reflekterede overvejelser gjorde, at læserne roste arrangementet for at have givet dem god indsigt og fornyet opmærksomhed på at leve livet med omtanke, mens vi er raske, og at livet også kan leves fuldt og helt trods alvorlig sygdom. Vi gik således fra arrangementet med en stemning af at have tilbragt et par timer i en nærværende samtale om livsvigtige emner, som også formidlede stor livsglæde.
Lone Bendtsen, personalechef på Kristeligt Dagblad
Stine sætter ord på alle de svære tanker og følelser, vi står med, når vi skal miste en af vores kære. Samtidig inspirerer hun med brugbare og konkrete forslag til, hvordan vi kan få det bedste ud af den sidste tid – men i høj grad også hvad man med fordel kan gøre til en god vane allerede inden man får døden tæt på. Stine er en god formidler og giver plads til dialog med sit publikum, og vi vil uden tvivl trække på Stine en anden gang, da vi mener hendes foredrag bør opleves af alle – også dem der ikke selv har døden tæt på lige nu.
Kirsten Søndergaard, sekretariatschef i Landsforeningen Liv&Død
Stine er en engageret og inspirerende foredragsholder. Hun skaber rum til refleksion og giver plads til, at hendes ord kan nå at sætte sig. Som vågekone i Røde Kors har jeg afprøvet flere af Stines input med et godt resultat.
Connie Frandsen, frivillig i Vågetjenesten i Røde Kors
Stine fortæller med indlevelse og nærvær og formår at gøre et tabubelagt emne håndgribeligt og vedkommende. Stines kommunikationsbaggrund kan mærkes på hendes gode måde at håndtere publikums spørgsmål og kommentarer.
Vicki Kleist Lewis, bibliotekar på Kulturværftet i Helsingør
Stine Buje er på en ligefrem, hjertelig og inspirerende måde med til at nedbryde tabuet om døden i det offentlige rum. I min optik er hun med til at skabe et rum eller et sprog, som vi kan bruge omkring den døende, kritisk sygdom og i forhold til det, at vi skal dø. Hun mestrer den balance, at fokus bliver hendes budskab og ikke hendes person. Samtidig formår hun at byde ind med sig selv som person, uden at det bliver for personligt.
Rikke Greve
Stine har i "Bogen om livet" formået at formulere et meget komplekst tema i et levende og lettilgængeligt sprog, som virkelig fanger og berører læseren dybt. Jeg håber, at mange vil læse bogen og lade sig inspirere af de smukke og livsbekræftende budskaber.
Krestine Kaarup Hansen
Alt er kaos, når en person tæt på skal dø. Derfor har man brug for at kunne tage nogle gode idéer ned fra hylden til at håndtere den sidste tid. Hvor ville jeg ønske, at vi havde haft "Snak på livet løs", da jeg var pårørende. Det ville have gjort alting meget lettere. Der er så meget berøringsangst og så mange forkerte hensyn, som hindrer den gode snak.
Ulrik Nørgaard
Stine Buje er en dygtig og erfaren forfatter med et særligt øje for livets essens. "Bogen om livet" er en virkelig smuk bog, som det moderne menneske har brug for.
Pia Glavind
Stine Buje inspirerer i "Snak på livet løs" ved at give konkrete idéer til, hvordan vi kan nå at få de sidste vigtige svære samtaler med den døende. Fordi bogen har fokus på idéer, skabeloner og forslag til de svære samtaler til afskeden, bliver den ikke en personlig beretning. Det er ikke målet, og det er bogens og Bujes styrke. Vi får hjælp i form af handlemuligheder, når vi står afmægtige foran at skulle miste en nærtstående.
Rikke Greve
Stine Buje hjælper andre via sin fine bog "Snak på livet løs" og bryder med nogle af de tungeste tabuer herhjemme. Tak, fordi du tør det og tak fordi du gør det.
Mia Valentin
Efter at have læst ”Snak på livet løs” fik jeg mod til at lave en video med min far, som er erklæret terminal. Det var sådan en god oplevelse, at min far selv vendte tilbage med lyst til at lave en video mere. Det er en fin bog, du har skrevet.
Charlotte
"Bogen om livet" er rørende smukke fortællinger om livets mange facetter. En bog jeg vil læse igen og igen med års mellemrum for at påminde mig selv om det vigtige i det virkelige liv.
Louise Anderen
"Bogen om livet" er en super god bog, som burde læses af alle, da den fortæller rigtig meget om, hvordan vi har det med en livstruende sygdom. Den fortæller også, at vi skal huske at leve, imens vi er her. Tak for bogen.
Lone Jensen
Mange tak for en virkelig god og inspirerende læseoplevelse. Jeg har akkurat læst sidste side af "Bogen om livet", og sidder nu og funderer over de mange perspektiver. Bogen rørte mig, og jeg har måtte holde mange flere pauser, end når jeg ellers læser. Det er en fryd at læse så velskrevet en bog.
Christel Elbrønd Krabbenhøft
"Bogen om livet" er skøn, livsglad og positiv bog. Du er sindssygt dygtig til at lade læseren fornemme personerne. Du er god til at skabe billeder og stemninger. Og så skinner det igennem, hvor meget du holder af dine informanter. Du passer så godt på dem og lader dem virkelig shine.
Sara Kofoed Heiberg
Har netop læst "Bogen om livet". Tak for den. Den skal lige bearbejdes lidt, for den mærkes bagefter, og det er lige præcis det, der definerer en god bog.
Camilla S
"Bogen om livet" er utrolig livsbekræftende og tankevækkende læsning. Og meget smukt formidlet. Tusind tak for den. Jeg vil anbefale alle at læse den og se om den kan inspirere til et kig på hverdagen. Det har den i hvert fald gjort hos mig.
Ida Virklund
At skabe et rum, hvor man kan mødes og tale om livet og døden med et menneske, man aldrig har mødt, kan måske synes som en lidt svær opgave, men sådan er det ikke, når samtalen er med Stine. Ordene flød fra min mund i en lind strøm, og når det blev lidt svært, formåede Stine at stille de helt rigtige spørgsmål. Samtalen blev til en meget vigtig refleksion for mig med tanker, der poppede op undervejs, og tanker, der altid har presset sig på. Tak, Stine.
Mette Fogh Skouboe
Jeg vil egentlig bare takke dig, rose dig over dit arbejde og ikke mindst give dig et virtuelt highfive, for hold nu op hvor er du bare sej. Jeg er sikker på, der er mange, som er dig evigt taknemmelig.
Christine Bunke
"Bogen om livet" er en fantastisk bog, som virkelig sætter ens eget liv i perspektiv
Lotte Thunøe
Tak! For det bedste foredrag ever! Det var så livsbekræftende og tankefuldt. Et foredrag alle burde tage til.
Stine Skram
Jeg og min mor var til jeres foredrag i Århus. Og vi kommer gerne igen. Den oplevelse bliver der tit snakket om. Det var simpelthen det bedste jeg har gjort for mig selv længe. Alle burde opleve jer, for i italesætter nogle ting, som der er brug for at blive rørt ved.
Helle Funder
"Bogen om livet" er livsbekræftende og velskrevet. Jeg har lært rigtig meget om, hvilke livsværdier jeg kan vælge at have fokus på som menneske. De mænd og kvinder, der bidrager i bogen, har man lyst til at kramme, fordi de beskriver eksistentielt, levende og uden omsvøb. Jeg er fuld af respekt og ydmyghed, og så har jeg tilladt at tage mit eget liv op til selvrefleksion.
Gitte Guldberg Spanier
Mange tak for "Bogen om livet". Den er på én gang hjerteskærende, inspirerende og livsbekræftende. Tak fordi du brænder så meget for din sag og formidler alle dine indsiger videre til os andre.
Mette Marcher
"Bogen om livet" er i allerhøjeste grad anbefalelsesværdig læsning. Tak til Stine Buje og alle de medvirkende.
Ginettte Beck
Tak fordi I skaber rum til at dele og tale om så meningsfulde indsigter om livet i alle aspekter. Jeres podcast er blevet mit helle med velvære i hverdagen.
Alexandra Cecilie
Podcasten er så fin og taler lige ind i alt det, jeg dybest set også forsøger at navigere efter – hjertets visdom og logik.
Lotus Turéll
Tak for jeres podcast I er så gode til at lytte og kommentere på en fed måde, hvor I lader gæsten komme i rampelyset og holder mikrofonen for vedkommende.
Louise Kronborg
Tusind tak for den aften, du gav huset og alle de besøgende. Alle - og jeg mener virkelig alle - melder tilbage, at det er det bedste arrangement, vi overhovedet har haft. Du har fuldstændig vundet alle med dit nærvær og dine gode råd. Det er helt fantastisk at høre om. Tak skal du have.