Stine Buje
Stine Buje er virkelig hjemme i sit stof, og formår at formidle et alvorligt emne med empati og sikker sans for de mennesker, hun har interviewet. Det er menneskeligt, nærværende og relevant.
Per Munch, journalist på Politiken
Vi havde glæde af Stine Bujes foredrag i forbindelse med Kræftens Bekæmpelses årsmøde for frivillige i hovedstadsområdet. Det var et nærværende foredrag, der gav stof til eftertanke. Stine er en virkelig dygtig fortæller.
Helle Goyle, områdechef i Kræftens Bekæmpelse
Stine Buje holdt oplægget “Livet er nu, men bruger du det rigtigt?” for vores VL-netværk af direktører og seniorledere fra private virksomheder og offentlige institutioner. Det var et inspirerende oplæg, som gav stof til eftertanke og blev diskuteret meget efterfølgende. Stine har en inspirerende tilgang til emnet og en dejlig personlighed. Hun får mine bedste anbefalinger.
Jacob Fibiger Jensen, CCO hos ZUPA ZITE
Stine Buje holdt foredrag på det årlige møde for lederne af Ældresagens vågetjenester. Stine formåede at fange deltagerne med sit nærværende og rørende oplæg. Hendes evne til at møde deltagerne ud fra deres ståsted var fantastisk, hvilket resulterede i en engageret og spørgelysten sal. Endelig kom deltagerne hjem med en masse gode konkrete idéer til, hvordan de kunne tage fat på samtalen om døden – både med de døende og pårørende de møder gennem deres frivillige virke og i deres eget liv.
Camilla Stubbe Teglbjærg, konsulent i Ældresagen
Vi havde fornøjelsen af Stines foredrag i forbindelse med afholdelsen af en workshop for sundhedsfaglige medarbejdere, der arbejder med palliation og værdig død i Københavns Kommune, sundhed og omsorgsforvaltningen. Stine fangede med sin personlige og rørende fortælling alles fulde opmærksomhed og bidrog med et vigtigt og vedkommende indblik i pårørendeperspektivet. Samtidig inspirerede hun medarbejderne med relevante og håndgribelige perspektiver på, hvordan sundhedsprofessionelle kan hjælpe de vigtige samtaler med borgerne på vej. Stine får derfor de varmeste anbefalinger herfra.
Louise Basse Friediger, sundhedsfaglig konsulent i Københavns Kommune
I forbindelse med en foredragsrække om pårørende havde vi besøg af Stine Buje, der holdt foredrag med baggrund i hendes bog "Snak på livet løs". Det blev et personligt og vedkommende foredrag, der efterlod deltagerne med inspiration og stof til eftertanke omkring de svære samtaler, der opstår når ens nærmeste skal sige farvel til livet. Stine præsenterede flere, meget håndgribelige, eksempler på metoder til at få den gode samtale til at opstå. Denne praktiske tilgang, til ellers komplicerede situationer, kan gøre en direkte og virkelig forskel for pårørende og alvorligt syge. Tilbagemeldingen omkring foredraget var utrolig positiv, og vi giver derfor foredraget med Stine Buje vores bedste anbefaling.
Christina Palm Rasmussen, projektleder på Rigshospitalet
Det var et rørende foredrag fyldt med en positiv og kærlig tilgang de svære samtaler mellem pårørende og den døende. Jeg var imponeret over Stines evne til at give lavpraktiske råd, hvor det var tydeligt, at deltagerne kunne tage redskaberne med og bruge dem med det samme.
Mads Hyldgaard, fysioterapeut i FysioDanmark
Stine Bujes historie og erfaringer bliver fortalt på en meget personlig og nærværende måde, samtidig med at hun holder fokus på hendes emne ”den svære samtale”. Hun skaber et rum i rummet, hvor vi som publikum føler os trygge og godt tilpas, så der blev talt og spurgt meget blandt publikum. Et foredrag for alle, både unge som ældre og fagfolk.
Anne Thunbo, bibliotekar på Allerød Biblioteker
Plejehjemmet Ryholtgård har haft glæde af Stine Buje og hendes foredrag “De vigtige samtaler”. Et to-timers arrangement for både beboere, pårørende og ansatte. Stine fik på meget fin og indlevende vis formidlet betydningen af de vigtige samtaler, og Stine fik skabt både eftertanke og refleksion hos os alle. Stine er en forbilledlig formidler, der er i øjenhøjde med sit publikum, og som formår at levere vigtige budskaber på en uhøjtidelig og vedkommende måde. Stine får de bedste anbefalinger med herfra.
Camilla Norby Larsen, forstander på plejecentret Ryholtgård
En stor tak for dit gode indlæg til vores Åben Hospice-aften. Sjældent har jeg oplevet nogen, der som dig, kunne formidle budskabet. Det gik lige i hjertet. Din stille og rolige facon og din autencitet holdt os fast i gode refleksioner. Det var sådan en fornøjelse.
Ruth Bjerre, bestyrelsesmedlem i støtteforeningen for Svanevig Hospice
Stine Buje og Pia Glavind medvirkede ved et læserarrangement på Kristeligt Dagblad på baggrund af bogen ”Bogen om livet". Emnet var alvorligt, men Stine Buje og Pia Glavinds livskloge, seriøse og meget reflekterede overvejelser gjorde, at læserne roste arrangementet for at have givet dem god indsigt og fornyet opmærksomhed på at leve livet med omtanke, mens vi er raske, og at livet også kan leves fuldt og helt trods alvorlig sygdom. Vi gik således fra arrangementet med en stemning af at have tilbragt et par timer i en nærværende samtale om livsvigtige emner, som også formidlede stor livsglæde.
Lone Bendtsen, personalechef på Kristeligt Dagblad
Stine sætter ord på alle de svære tanker og følelser, vi står med, når vi skal miste en af vores kære. Samtidig inspirerer hun med brugbare og konkrete forslag til, hvordan vi kan få det bedste ud af den sidste tid – men i høj grad også hvad man med fordel kan gøre til en god vane allerede inden man får døden tæt på. Stine er en god formidler og giver plads til dialog med sit publikum, og vi vil uden tvivl trække på Stine en anden gang, da vi mener hendes foredrag bør opleves af alle – også dem der ikke selv har døden tæt på lige nu.
Kirsten Søndergaard, sekretariatschef i Landsforeningen Liv&Død
Stine er en engageret og inspirerende foredragsholder. Hun skaber rum til refleksion og giver plads til, at hendes ord kan nå at sætte sig. Som vågekone i Røde Kors har jeg afprøvet flere af Stines input med et godt resultat.
Connie Frandsen, frivillig i Vågetjenesten i Røde Kors
Stines erfaringer og betragtninger er yderst relevante, og hun leverer dem let forståeligt og med en fin åbenhed overfor spørgsmål. Vi var en lille VL-gruppe, hvilket gav anledning til lidt bekymring fra min side forud for foredraget, men det blev gjort til skamme. Det fungerede rigtig godt, særligt fordi Stine var god til at læse det rum, hun var i, og fordi hun faktisk også var god til at styre den snak, der automatisk opstod både under og i forlængelse af hendes oplæg. Det var en fin fin aften.
Lene H. Mortensen, Partner og advokat i Codex Advokater
Stine fortæller med indlevelse og nærvær og formår at gøre et tabubelagt emne håndgribeligt og vedkommende. Stines kommunikationsbaggrund kan mærkes på hendes gode måde at håndtere publikums spørgsmål og kommentarer.
Vicki Kleist Lewis, bibliotekar på Kulturværftet i Helsingør
Herlev Lokalforening i Kræftens Bekæmpelse havde stor, stor fornøjelse af Stine Bujes foredrag om de 7 ting, der tæller på kanten af livet. Stine er meget jordnær og nærværende både under og efter foredraget. Hun når ud til salen og rammer dybt i deltagernes hjerter og tanker. Man begynder hurtigt at reflektere over livet. Jeg kan anbefale Stine til alle. Det er noget, man vil tage med sig for altid.
Nadia Smed Kimsholt, formand for Herlev Lokalforening i Kræftens bekæmpelse.
Tusind tak for den aften, du gav huset og alle de besøgende. Alle melder tilbage, at det er det bedste arrangement, vi overhovedet har haft. Du har fuldstændig vundet alle med dit nærvær og dine gode råd. Det er helt fantastisk. Tak skal du have.
Mette Engel Friis, frivilligkoordinator på Svanevig Hospice
Stine Buje leverede et meget nærværende og varmt foredrag om det at miste en nærtstående og turde være helt tæt på, når døden nærmer sig. Deltaerne fik helt håndgribelige metoder med hjem til samtaler med deres nærmeste. Jeg vil til hver en tid anbefale Stine til et foredrag.

Lis K. Gregersen, bibliotekar Vejle Bibliotek
Når man læser Stines beskrivelse af mødet med de 15 uhelbredelige syge mennesker i "Bogen om livet", fornemmer man den store empati og respekt, hun udviser for de medvirkende. Denne fornemmelse bliver i høj grad bekræftet ved deltagelse i foredraget om bogen. Kort sagt er indtrykket: ærlighed, varme, empati, respekt og inspiration.
Lone Borggreen, vågekone i Folkekirkens vågetjeneste i Ikast/Bording
Jeres foredrag i Fredericia var fantastisk. Nærmest magisk. Når et foredrag går helt ind under huden, sætter sig i marv og ben og minder os om, at livet vitterligt er nu, så rammer I noget vigtigt. Vi er nødt til at stoppe op og mærke efter. Hamsterhulet er ikke nødvendigvis der, hvor vi mærker livet og finder glæden. Tak for det store arbejde, I gør. Jeres budskab ramte mig klart og tydeligt. I er enestående. I må aldrig stoppe med at formidle så autentisk og nærværende, som I gør.
Helle Lutzen
Jeg og min mor var til jeres foredrag i Aarhus, og den oplevelse bliver der tit snakket om. Det var simpelthen det bedste, jeg har gjort for mig selv længe. Alle burde opleve jer, for I italesætter nogle ting, som der er brug for at blive rørt ved.
Helle Funder
Tak for det bedste foredrag ever. Det var så livsbekræftende og tankefuldt. Et foredrag alle burde tage til.
Stine Skram
Stine Buje er på en ligefrem, hjertelig og inspirerende måde med til at nedbryde tabuet om døden i det offentlige rum. I min optik er hun med til at skabe et rum eller et sprog, som vi kan bruge omkring den døende, kritisk sygdom og i forhold til det, at vi skal dø. Hun mestrer den balance, at fokus bliver hendes budskab og ikke hendes person. Samtidig formår hun at byde ind med sig selv som person, uden at det bliver for personligt.
Rikke Greve
Siden jeg hørte dig for efterhånden mange år siden, har jeg levet lidt mere fuldt og rigt hver dag. Fordi du snakker om livet og døden, som du gør, og fordi du bare er sådan et skønt og inspirerende menneske at være sammen med. Der er brug for sådan nogle som dig, der tør bryde med vaner, mønstre og tabuer, og som skaber rum for andre til at kunne være i en livskrise og stadig få så meget ud af det som muligt. Så tak for dig, Stine.
Harpech
Jeg kan varmt anbefale Stine Bujes foredrag "Livet er nu". Stine gav os mange eksempler på, hvordan man som døende og pårørende kan prøve at bruge den sidste tid så godt som muligt. Ved at være modige, nysgerrige og nærværende kan pårørende hjælpe sig selv og den døende. Vi havde god dialog undervejs med mange spørgsmål og gode grin.
Elin Landerslev, Foreningen for virksomhedsledere, VL63
At skabe et rum, hvor man kan mødes og tale om livet og døden med et menneske, man aldrig har mødt, kan måske synes som en lidt svær opgave, men sådan er det ikke, når samtalen er med Stine. Ordene flød fra min mund i en lind strøm, og når det blev lidt svært, formåede Stine at stille de helt rigtige spørgsmål. Samtalen blev til en meget vigtig refleksion for mig med tanker, der poppede op undervejs, og tanker, der altid har presset sig på. Tak, Stine.
Mette Fogh Skouboe
Jeg vil egentlig bare takke dig, rose dig over dit arbejde og ikke mindst give dig et virtuelt highfive, for hold nu op hvor er du bare sej. Jeg er sikker på, der er mange, som er dig evigt taknemmelig.
Christine Bunke
Stine har i "Bogen om livet" formået at formulere et meget komplekst tema i et levende og lettilgængeligt sprog, som virkelig fanger og berører læseren dybt. Jeg håber, at mange vil læse bogen og lade sig inspirere af de smukke og livsbekræftende budskaber.
Krestine Kaarup Hansen
Stine Buje er en dygtig og erfaren forfatter med et særligt øje for livets essens. "Bogen om livet" er en virkelig smuk bog, som det moderne menneske har brug for.
Pia Glavind
"Bogen om livet" er en super god bog, som burde læses af alle, da den fortæller rigtig meget om, hvordan vi har det med en livstruende sygdom. Den fortæller også, at vi skal huske at leve, imens vi er her. Tak for bogen.
Lone Jensen
"Bogen om livet" er rørende smukke fortællinger om livets mange facetter. En bog jeg vil læse igen og igen med års mellemrum for at påminde mig selv om det vigtige i det virkelige liv.
Louise Anderen
"Bogen om livet" er skøn, livsglad og positiv bog. Stine Buje er sindssygt dygtig til at lade læseren fornemme personerne. Hun er god til at skabe billeder og stemninger. Og så skinner det igennem, hvor meget hun holder af sine informanter. Hun passer så godt på dem og lader dem virkelig shine.
Sara Kofoed Heiberg
Har netop læst "Bogen om livet". Tak for den. Den skal lige bearbejdes lidt, for den mærkes bagefter, og det er lige præcis det, der definerer en god bog.
Camilla S
"Bogen om livet" er utrolig livsbekræftende og tankevækkende læsning. Og meget smukt formidlet. Tusind tak for den. Jeg vil anbefale alle at læse den og se om den kan inspirere til et kig på hverdagen. Det har den i hvert fald gjort hos mig.
Ida Virklund
"Bogen om livet" er en fantastisk bog, som virkelig sætter ens eget liv i perspektiv
Lotte Thunøe
Mange tak for en virkelig god og inspirerende læseoplevelse. Jeg har akkurat læst sidste side af "Bogen om livet", og sidder nu og funderer over de mange perspektiver. Bogen rørte mig, og jeg har måtte holde mange flere pauser, end når jeg ellers læser. Det er en fryd at læse så velskrevet en bog.
Christel Elbrønd Krabbenhøft
Mange tak for "Bogen om livet". Den er på én gang hjerteskærende, inspirerende og livsbekræftende. Tak fordi du brænder så meget for din sag og formidler alle dine indsiger videre til os andre.
Mette Marcher
"Bogen om livet" er i allerhøjeste grad anbefalelsesværdig læsning. Tak til Stine Buje og alle de medvirkende.
Ginettte Beck
Der er bøger, som jeg bliver ved med at vende tibage til. En af dem er "Bogen om livet", der på mange måder fungerer som en slags eksistentiel chokterapi. Den rusker op i hverdagen og får mig til at tænke over værdier og hvad der virkelig betyder noget i mit liv.
Maja Schondel
"Bogen om livet" er livsbekræftende og velskrevet. Jeg har lært rigtig meget om, hvilke livsværdier jeg kan vælge at have fokus på som menneske. De mænd og kvinder, der bidrager i bogen, har man lyst til at kramme, fordi de beskriver eksistentielt, levende og uden omsvøb. Jeg er fuld af respekt og ydmyghed, og så har jeg tilladt at tage mit eget liv op til selvrefleksion.
Gitte Guldberg Spanier
Jeg er så taknemmelig for, at der er en masse mennesker, der vil dele ud af deres tanker og følelser i "Bogen om livet". En smuk og eftertænksom bog. Kæmpe anbefaling herfra.
Camilla Sørensen
Jeg er kun lige startet på "Bogen om livet", men ved allerede, at dette bliver en af de vigtigste bøger for mig at have i min boghylde. TAK for den og for dig for at formidle disse livshistorier og erfaringer ud til os, som kan vælge frit, hvordan vi ser og lever vores liv. Jeg håber, du får et fuldstændig vanvittigt salg af denne så vigtige, vedkommende og indsigtsfulde bog.
Rikke Bendixen
"Bogen om livet" gør det anderledes at manøvrere igennem livet. Den er det værktøj, der har manglet som pårørende eller deltager. Dejlige med positive historier, der giver os, der fik a second chance til til at gribe den og komme videre. Livet er smukkere, når vi lever
Jean Grouleff
Stine Buje inspirerer i "Snak på livet løs" ved at give konkrete idéer til, hvordan vi kan nå at få de sidste vigtige svære samtaler med den døende. Fordi bogen har fokus på idéer, skabeloner og forslag til de svære samtaler til afskeden, bliver den ikke en personlig beretning. Det er ikke målet, og det er bogens og Bujes styrke. Vi får hjælp i form af handlemuligheder, når vi står afmægtige foran at skulle miste en nærtstående.
Rikke Greve
Alt er kaos, når en person tæt på skal dø. Derfor har man brug for at kunne tage nogle gode idéer ned fra hylden til at håndtere den sidste tid. Hvor ville jeg ønske, at vi havde haft "Snak på livet løs", da jeg var pårørende. Det ville have gjort alting meget lettere. Der er så meget berøringsangst og så mange forkerte hensyn, som hindrer den gode snak.
Ulrik Nørgaard
De sidste to timer har jeg læst din bog "Snak på livet løs" fra start til slut. Og jeg vil sige dig tak for at have skrevet den. Jeg håber, at den nu kan give mig modet til at snakke med min mor om alle de vigtige ting, som jeg ved, vi begge vil føle os mere frie af. Ved at læse din bog forstår jeg nu, hvor vigtigt det hele er. Tak.
Mette
Stine Buje hjælper andre via sin fine bog "Snak på livet løs" og bryder med nogle af de tungeste tabuer herhjemme. Tak, fordi du tør det og tak fordi du gør det.
Mia Valentin
Efter at have læst ”Snak på livet løs” fik jeg mod til at lave en video med min far, som er erklæret terminal. Det var sådan en god oplevelse, at min far selv vendte tilbage med lyst til at lave en video mere. Det er en fin bog, du har skrevet.
Charlotte
Tak fordi I skaber rum til at dele og tale om så meningsfulde indsigter om livet i alle aspekter. Jeres podcast er blevet mit sted med velvære i hverdagen.
Alexandra Cecilie
Podcasten er så fin og taler lige ind i alt det, jeg dybest set også forsøger at navigere efter – hjertets visdom og logik.
Lotus Turéll
Tak for jeres podcast. I er så gode til at lytte og kommentere på en fed måde, hvor I lader gæsten komme i rampelyset og holder mikrofonen for vedkommende.
Louise Kronborg
Elsker jeres podcast. Det er altid højdepunktet på min dag, når et nyt afsnit kommer ud.
Andrea Fleischer
Jeg lyttede til podcasten for første gang i dag, og jeg må bare sige jer et kæmpe tak fra hjertet Jeg fik præcis de beskeder, jeg havde brug for. Jeg blev meget inspireret og jeres podcast har uden tvivl sat noget vigtigt i gang i mit liv.
Kristina Favn
Samtalekortene har været med til at skabe samtaler, som ellers ikke ville have været. Minder for altid. Jeg er evigt taknemmelig. Af hjertet tak.

Marie Bruun
De fantastiske samtalekort var med i sommerhus. De gode spørgsmål fik os til at reflektere over essentielle ting i livet og fremkaldte minder, der var gemt godt væk. Vi lærte hinanden endnu bedre at kende på trods af et dybt venskab gennem 19 år. Kortene kan bruges i alle relationer og sender en på en rejse i fortid, nutid og fremtid. Samtalerne bragte både latter og tårer. Kæmpe anbefaling herfra!
Sasha Garbasch Pallisbeck
De fine samtalekort er spørgsmål om fortiden, nutiden og fremtiden. De sætter gang i de snakke, vi har for få af, men husker resten af livet.
Anita Lykke Klausen
Det utroligt smukke ved samtalekortene er, at de på en og samme tid kan være et kærligt afsæt til indsigt og forståelse af andre, men også en mulighed for at lære sig selv at kende på ny. Elsker at kortene ikke defineres af regler, men af åbenhed og nærvær.
Mille Henriksen
Jeg er virkelig begejstret for samtalekortene, som bringer dybde og refleksion til samtalen. Tak for at have skabt noget så fint.
Stine Legarth
Bliver simpelthen nødt til at skamrose dine samtalekort! Min mand og jeg havde dem med på hotelovernatning. Vi er begge 43 år og vi har været sammen i 23 år, så man burde tænke, vi havde snakket om det meste, men hold nu fast nogle gode samtaler vi havde ud fra de kort. Nogle kort gjorde os kede af det på skift, fordi de ramte sårbare punkter, men alligevel var det SÅ gode og meget ærlige snakke, vi fik sammen. Tak!