Stine Buje

Bøger
Stine Buje er forfatter og medforfatter til flere bøger, der har livet og døden som omdrejningspunkt. Hun arbejder også som ekstern redaktør og ghostwriter.

Bogen om livet

Hvad uhelbredeligt syge kan lære dig om at leve

I ”Bogen om livet” fortæller 15 danskere, hvad de har lært om livet, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.

Den ældste medvirkende er politikeren Ritt Bjerregaard på 77 år, som har uhelbredelig tarmkræft. Den yngste er Steffie på 25 år, som har kronisk nyresvigt. De medvirkende er vidt forskellige steder i deres liv, men alle har de gjort sig tanker om det gode og vigtige i tilværelsen, og i bogen deler de rundhåndet ud af deres indsigter. Indsigter som vi alle kan lære noget af.

Bogen tager ikke patent på en rigtig eller forkert måde at leve på, men vil inspirere dig til selv at mærke efter, hvad der giver mening for dig, så du ikke først ved livets afslutning indser, at du kunne have brugt din tid bedre.

Udgivet på Peoples’Press i 2018.

Køb bogen
Stine Buje har i "Bogen om livet" formået at formulere et meget komplekst tema i et levende og lettilgængeligt sprog, som virkelig fanger og berører læseren dybt. Jeg håber, at mange vil læse bogen og lade sig inspirere af de smukke og livsbekræftende budskaber.
Krestine Kaarup Hansen

Snak på livet løs

Inspiration til samtaler om livet før døden

Når vores nærmeste får en uhelbredelig sygdom, er der ofte nogle ting, som vi gerne vil nå at tale med dem om, mens vi har muligheden for det. Desværre er der mange af os, der ikke får sat ord på det, der betyder noget. Årsagen er – ikke overraskende – at det kan være svært.

“Snak på livet løs” er en hjælp til dig, som skal miste et familiemedlem eller en anden, som står dig nær. I bogen får du konkrete idéer og inspiration til at tage hul på de svære samtaler ved livets afslutning. Du møder andre pårørende, som deler ud af deres erfaringer med at miste og giver deres bedste råd videre.

Bogen er indstillet til flere priser og er på pensumlisten på sygeplejerskens palliative efteruddannelse.

Udgivet på TURBINE forlaget i 2015.

Køb bogen
Stine Buje inspirerer i “Snak på livet løs” ved at give konkrete idéer til, hvordan vi kan nå at få de sidste vigtige svære samtaler med den døende. Vi får hjælp i form af handlemuligheder, når vi står afmægtige foran at skulle miste en nærtstående.
Rikke Greve

Giv sorgen ord

Sorgkultur i forandring

– medforfatter

Sammen med en række forskere, praktikere og debattører på sorgområdet er Stine Buje medforfatter til fagbogen ”Giv sorgen ord”, som giver et indblik i sorgens væsen fra forskellige vinkler og en større forståelse for et af livets grundvilkår, som vi alle deler, men sjældent taler om.

Stine Bujes kapitel i bogen handler om effekten af de nære samtaler ved livets afslutning. Desuden giver hun konkrete anbefalinger til, hvordan man som sundhedsprofessionel kan understøtte samtalerne ved livets afslutning.

Udgivet på Munksgaard i 2019.

Køb bogen
Stor antologi om død og sorg i forbindelse med sygdom og død giver ikke kun et fremragende indblik i de seneste års sorgforskning, men også masser af muligheder for egen indsigt i rollerne som sørgende eller pårørende til sørgende.
Maria Cuculiza

Hvad døden har lært mig om livet

21 personlige fortællinger

– medvirker

Stine Buje medvirker i bogen sammen med blandt andre Bodil Jørgensen, Naja Marie Aidt, Marie Brixtofte og Gurli Kløvedal. Bogens 21 personlige fortællinger udgør en mangfoldig og livsklog mosaik, der opfordrer læseren til at bryde tabuet om døden, og giver gode råd til, hvordan sorgen og smerten kan give håb og mening til livet. Erfaringer, som kan komme alle til gode, ligegyldigt hvor i livet man er.

Udgivet på Kristeligt Dagblads forlag i 2019.

Min egen vej

Inspiration til et sundt liv i balance

– ghostwriter for Mille Dinesen

I bogen “Min egen vej” bygger skuespillerinde Mille Dinesen bro mellem alternative og konventionelle måder at se sundhed og sygdom på. Bogen handler om at finde sin egen vej, når man bliver konfronteret med alvorlig sygdom eller er i ubalance på anden måde.

Udgivet på Lindhart og Ringhof i 2016.

Smil dig glad

Sådan får du en mere positiv og succesfuld hverdag ved at blive bevidst om dit kropssprog

– ghostwriter for Jesper Bergstrøm

I bestsellerbogen “Smil dig glad” giver kropssprogsekspert Jesper Bergstrøm teknikker til, hvordan vi kan bruge kroppen som udgangspunkt for at skabe en positiv forandring i privatlivet og på jobbet.

Udgivet på People’sPress i 2017.