Stine Buje

Foredrag
Stine Buje deltager i paneldebatter og holder foredrag for kommuner, biblioteker, organisationer og hospitaler.

Hvad der tæller i livet

Mød forfatteren bag ”Bogen om livet” til et rørende og livsbekræftende foredrag, som giver inspiration til at få det bedste ud af livet, mens vi har det.

Efter utallige samtaler med uhelbredeligt syge fik Stine Buje lyst til at dele deres indsigter, fordi hun var sikker på, at vi alle kunne lære noget værdifuldt af dem. I ”Bogen om livet” fortæller 15 danskere, hvad de har lært om livet efter, at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.

Ved dette foredrag deler Stine Buje de 7 ting, der tæller på kanten af livet for de medvirkende i bogen. Hun afspiller lydklip og deler anekdoter, som får deltagerne til at reflektere over deres eget liv.

Deltagerne vil gå hjem med inspiration til at skabe et liv, hvor de bruger deres tid på det, som giver mening for dem.

Stine Buje har blandt andet holdt foredraget for Kræftens Bekæmpelse, Politiken, Kristeligt Dagblad og Københavns Kommune.

Book foredrag
Stine Buje er virkelig hjemme i sit stof, og formår at formidle et alvorligt emne med empati og sikker sans for de mennesker, hun har interviewet. Det er menneskeligt, nærværende og relevant.
Per Munch, journalist på Politiken

Snak på livet løs

Mød forfatteren bag bogen ”Snak på livet løs” til et personligt og inspirerende foredrag om, hvordan vi kan tage hul på de nære samtaler og skabe gode oplevelser ved livets afslutning.

Da Stine Buje mistede sin mor til kræft, valgte hun at skrive den bog, som hun selv havde manglet under moderens sygdomsforløb. Hun var sikker på, at der måtte være andre pårørende, der havde behov for hjælp til at få det bedste ud af den sidste tid med deres nærmeste. I bogen ”Snak på livet løs” giver hun konkrete idéer og inspiration til, hvordan man kan skabe rum for de nære samtaler ved livets afslutning.

Ved dette foredrag fortæller Stine Buje, hvordan hun tog hul på de nære samtaler med sin kræftsyge mor. Hun giver bud på, hvorfor samtalerne ved livets afslutning kan være svære at håndtere og fortæller hvad det betyder, når vi får taget god afsked med vores nærmeste.

Deltagerne vil gå hjem med konkrete idéer til at skabe rammer for nære samtaler med familie, kollegaer og venner.

Stine Buje har blandt andet holdt foredraget for Ældresagen, Røde Kors, Rigshospitalet og hospicer.

Book foredrag
Det var et rørende foredrag fyldt med en positiv og kærlig tilgang de svære samtaler mellem pårørende og den døende. Jeg var imponeret over Stines evne til at give lavpraktiske råd, hvor det var tydeligt, at deltagerne kunne tage redskaberne med og bruge dem med det samme.
Mads Hyldgaard, fysioterapeut i FysioDanmark

Livet er nu

Mød forfatter Stine Buje og uhelbredeligt syge Fie Oppenhagen Arildsen til et livsbekræftende foredrag om, hvordan vi kan bruge døden som et afsæt for at leve mere helhjertet.

“Der er ikke mere at gøre.” Den besked har 30-årige Fie Oppenhagen Arildsen fået af sin læge. Men hvad gør man så? Hvad skal man nå? Og hvad prioriterer man?

Ved dette foredrag går Fie Oppenhagen Arildsen og Stine Buje i dialog om, hvad der tæller på kanten af livet. Med humor, ærlighed og nærvær giver de konkrete metoder og inspiration til at få sagt og gjort det, der tæller, så deltagerne ikke først ved livets afslutning indser, at de kunne have brugt deres liv bedre.

Fie Oppenhagen Arildsen fik konstateret livmoderhalskræft i 2013. I starten troede lægerne, at de kunne helbrede hende, men i dag har kræften spredt sig til flere dele af kroppen og er blevet uhelbredelig. Hver eneste dag inspirerer Fie tusindvis af danskere med sine opslag og videoer på de sociale medier.

Stine Buje og Fie Oppenhagen Arildsen har blandt andet holdt fordraget for Hospice Forum Danmark og for udsolgte sale i København, Aarhus og Odense.

Book foredrag
Tak for det bedste foredrag ever! Det var så livsbekræftende og tankefuldt. Et foredrag alle burde tage til.
Stine Skram

Et sundhedsfagligt perspektiv på samtalerne ved livets afslutning

Mød forfatteren Stine Buje til et vedkommende og debatskabende foredrag om, hvordan sundhedsprofessionelle kan skabe rum for samtaler om livet og døden.

Som sundhedsprofessionel kan man blive mødt af forventninger og krav om, at man er i stand til at håndtere de eksistentielle samtaler med borgere og patienter, som befinder sig på kanten af livet. Men det kan være svært, for hvor tæt på kan man tillade sig at gå som sundhedsprofessionel? Hvad skal man gøre, hvis man selv bliver følelsesmæssigt berørt under samtalen? Og hvad vil der ske, hvis man kommer til at skubbe for meget på?

Ved dette foredrag udfolder Stine Buje nogle af de dilemmaer, som sundhedsprofessionelle kan møde, når de skal skabe rum for samtaler med borgere og patienter ved livets afslutning. Deltagerne vil gå hjem med en række konkrete opmærksomhedpunkter, som kan hjælpe den gode dialog på vej.

Foredraget er rettet mod kommuner og sundhedsprofessionelle på hospicer, hospitaler og plejehjem.

Book foredrag
Stine fangede med sin personlige og rørende fortælling alles fulde opmærksomhed og bidrog med et vigtigt og vedkommende indblik i pårørendeperspektivet. Samtidig inspirerede hun medarbejderne med relevante og håndgribelige perspektiver på, hvordan sundhedsprofessionelle kan hjælpe de vigtige samtaler med borgerne på vej.