Stine Buje

Profil
For Stine Buje er der liv i døden, hvis vi bruger den som en anledning til at handle på det, der giver mening for os.

Hver eneste gang Stine Buje oplever, at folk finder modet til at handle på det, som giver mening for dem, så ved hun, at hun er på rette mission. En mission om at få flere til at lytte til hjertet, når de træffer valg i livet.

2012 blev et vendepunkt i Stines eget liv. Her blev hun ramt af stress efter en periode med alt for meget arbejde. Samtidig fik hendes mor konstateret uhelbredelig kræft. Hendes egen sygemelding og moderens død lærte hende, at vi ikke kan lægge ansvaret for vores glæde i hænderne på andre. Vi er selv ansvarlige for at skabe et liv, som gør os glade.

Efter hendes mors død besluttede hun sig for at skrive den bog, hun selv havde manglet som pårørende, mens moderen var syg. Hun rejste til Asien, hvor hun over fem måneder skrev bogen ”Snak på livet løs”, som giver inspiration til at tage hul på de nære samtaler ved livets afslutning.

Bogen blev den første i en række af bøger, som giver inspiration til at tage stilling til livet. Nogle er skrevet i eget navn, mens andre er skrevet som ghostwriter. Hun har blandt andet skrevet skuespillerinde Mille Dinesens bog ”Min egen vej” og Jesper Bergstrøms bestsellerbog “Smil dig glad”.

Stine er medforfatter til bogen “Giv sorgen ord”, der henvender sig til fagpersoner og studerende, som i deres faglige og private liv møder sørgende. Hun har også medvirket i bogen “Hvad døden kan lære os om livet”, hvor en række danskere deler deres personlige fortællinger om mødet med døden.

Senest har hun skrevet ”Bogen om livet”, som er en samtalebog, hvor en række danskere deler ud af de indsigter, som de har opnået, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom. Indsigter som vi alle kan lære noget værdifuldt af, før vi selv står på kanten af livet. I bogen medvirker blandt andre politiker Ritt Bjerregaard og tv-lægen Charlotte Bøving.

Som foredragsholder tager Stine rundt i landet for at give inspiration med udgangspunkt i sine bøger. Med empati og nærvær tager hun fat i de emner, som mange har berøringsangst overfor.

Som medværtinde på podcasten “Om lidt bli’r her stille” undersøger Stine, hvordan vi som mennesker kan leve fuldt og helt, mens vi er her. I podcasten holder hun mikrofonen for en række gæster, som lever med hjertet forrest.

Stines privatliv såvel som arbejdsliv har budt på ualmindelig mange samtaler med livet og døden som centrum. Hun bliver berørt, når hun møder sygdomsramte, som opdager, at det er for sent at handle på de ting, som giver mening for dem. Derfor bliver hun ved med at kaste sig over projekter, som viser, at vi har et valg i forhold til, hvordan vi lever vores liv.

Stine Buje (f. 1982) er uddannet cand.comm fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet som kommunikationsrådgiver i Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse. Hun er medlem af repræsentantskabet for Landsforeningen Liv&Død.

/stinebuje/